noticias01
noticias01
noticias02
noticias02
noticias03
noticias03
noticias04
noticias04

ADEU A CARLES SALMERON

ADEU A CARLES SALMERON

salmeronEns ha deixat avui, dimecres 5 d´agost, CARLES SALMERÓN I BOSCH (Barcelona, 1956)

Historiador i escriptor especialitzat en història del Transport, especialment dels Ferrocarrils, funiculars i tramvies arreu d´Europa.

Fundador del Museu del Ferrocarril La Pobla-Castellar (Castellar d´en Hug)

Autor, editor amb gairebé quaranta llibres publicats, amb acurada qualitat científica i tècnica.

La Enciclopèdia dels Transports d´Europa. i la col.lecció Els Trens de Catalunya, amb 21 volums, conformen tant sols una part de la seva incansable tasca.

A Mallorca, recordem especialment la seva aportació als Congressos organitzats en ocasió del projecte de recuperació dels tramvies de Palma i del Tren de Llevant (línia Manacor-Artà) i la seva publicació «Els Tram-Tren d´Europa» una obra dedicada a aquest sistema capdavanter, eix fonamental la recuperació de la xarxa ferroviària Mallorquina, amb suport del Govern Balear, Tram Badia i els Serveis Ferroviaris de Mallorca.

El patrimoni de la Fundació FerrocaIB compta amb l´automotor WUMAG 510 gràcies a la seva iniciativa de preservació ferroviària a mitjans dels anys ´80.

Molt hem d´agrair al nostre amic, lluitador-acadèmic-editor, defensor de la llengua catalana, així com cal: amb totes i cadascuna de les seves publicacions.

Gràcies, benestimat Carles per tot allò que has sabut deixar al teu pas.