noticias01
noticias01
noticias02
noticias02
noticias03
noticias03
noticias04
noticias04

PRESENTACIÓN EN SOCIEDAD DEL LIBRO SOBRE EL TRANVÍA DEL ARENAL

PRESENTACIÓN DEL LIBRO SOBRE EL TRANVÍA DEL ARENAL

Mañana jueves se cumplen 100 años de la inauguración del pequeño tranvía que iba desde el Coll den Rabassa hasta el Arenal de Llucmajor.
Para celebrar esta efemérides se presentará en el local social de la Asociación de Amigos del Ferrocarril de Balears en la estación intermodal de Palma el libro sobre el tranvía del Arenal.
Una edición realizada por la Fundació Ferrocaib y escrita por Antonio Sanchis Florit.
El acto será a las 19’00 h.

El futur tramvia de Palma recuperarà l’esperit d’aquell petit tramvia

La Fundació FERROCAIB celebra el centenari de l’antic tramvia de l’Arenal, que unia el Coll d’en Rabassa amb l’Arenal.

Dia 14 d’octubre de 1921 inicià els seus viatges aquest petit tramvia. Recorria una costa totalment verge, la de ca’n Pastilla, traccionat per locotractors de benzina, els primers que s’utilitzaran a Mallorca per al transport ferroviari.

Els tramvies de Palma cediren els antics cotxes dels tramvies de multes per poder fer el servei. Les dificultats econòmiques i l’escas rendiment condicionarem la vida d’aquest petit tramvia. Els projectes per allargar la línia fins a l’estació de Palma per a transportar carbó a la central elèctrica no passaren de ser propostes interessants. Finalment, l’any 1937 realitza la seva darrera circulació absorbit per la companyia de tramvies elèctrics de Palma.


El futur tramvia de Palma recuperarà l’esperit d’aquest pioner. Recorrerà els carrers del Coll den Rabassa,
Ca’n Pastilla i s’Arenal. El tramvia tornarà a aquell paratge, això si, molt canviat respecte al que hi havia a l’any 1921.

Per això la Fundació FERROCAIB ha editat el llibre «EL TRANVIA DEL ARENAL, 100 años de historia» l’autor del qual es Antoni Sanchis Florit.

Un recull exhaustiu d’aquesta interessant història ferroviària.